logo klein

Laatste nieuwshome »

nieuws »

agenda »

gebruiksrooster »

verenigingen »

bestuur »

bridgelessen »

bereikbaarheid »

parkeren »

evenementen »

stuur een e-mail »

bridgekoffers »


20-8-2018

Het gebouw is voorzien van sfeerverlichting met LED lampen in de bar en in de grote zaal.  In zaal 3 en 4  is een nieuw systeemplafond met LED verlichting geplaatst.


17-11-2017: Unicef drive

Op vrijdagavond werd gebridged voor het goede doel en voor de gezelligheid. De door Bridgestad Hengelo georganiseerde jaarlijkse UNICEF drive waarvan de opbrengst bestemd is voor het project MEER KINDEREN NAAR SCHOOL had relatief weinig deelnemers (24 paren) door bridgeactiviteiten elders. Toch kon de penningmeester een opbrengst van € 650,00 naar UNICEF overboeken, waarvoor hartelijk dank aan de deelnemers. De uitslag is te vinden op de website van De Nieuwe Lichting.

16-8-2017


De samenwerkende Hengelose bridgeverenigingen hebben de Stichting Bridgestad Hengelo opgericht.

20-5-2017

De samenwerkende Hengelose bridgeverenigingen organiseerden weer het jaarlijkse Familie- en Vriendentoernooi Minibridge in het Denksportcentrum op 20 mei. Hierbij speelden ervaren bridgers samen met niet-bridgers om op een gezellige manier familieleden of vrienden kennis te laten maken met een eenvoudige vorm van bridge. Het was een gezellige bijeenkomst en een aantal deelnemers hebben zich ingeschreven voor de bridgelessen in september.

13-5-2017: Toekomstdrive

De Toekomstdrive is een afsluitend toernooi voor bridge cursisten, georganiseerd door de districten van de NBB. Na een of twee jaar lessen spelen ze een toernooi met en tegen  cursisten
van alle bridgescholen in Twente. De opkomst was hoog en de sfeer was goed.

7 april 2017

Op vrijdagavond 7 april organiseerde de Lions Club Hengelo (ook een partner in Bridgestad Hengelo) haar jaarlijkse bridge drive voor een goed doel. Dit jaar werd er gekaart voor voor Zindividu, een Hengelose stichting die ernstig zieke mensen en hun omgeving ondersteunen. In de cursistenlijn ging de winst naar het paar Monique van het Spijker en Renate van Wijk. Bij de gevorderden ging de hoofdprijs naar Janek Staal en Martje Geverink.

3 maart 2017


Bridgedrive Ladies Only
In zalencentrum De Waarbeek werd op vrijdag 3 maart voor het eerst de Ladies Only bridgedrive gespeeld. De belangstelling was groot, er deden 70 paren mee! De organisatie was in de deskundige handen van Trees Berkien en Ine Hollink en de wedstrijdleider was Helena Krijgsman. Dit evenement krijgt zeker een vervolg want het enthousiasme was groot.
De winnaars waren Sylvia Hagenaar en Miny Nusmeijer.

15 januari 2017

O
p zondagmiddag 15 januari organiseerde Bridgeclub Het Twentse Ros weer haar jaarlijkse midwinter stamppotdrive in het Denksportcentrum. Er deden 36 paren mee en de winnaars waren Bob Holl en Henk Hemmers.

18 november 2016

Bridgedrive ten bate van Unicef
In het Denksportcentrum werd vrijdag 18-11 de Unicef drive gespeeld. De opbrengst van € 875,= is overgemaakt naar Unicef voor een project dat bijdraagt aan de bestrijding van kinderarbeid in de cacaoindustrie van Ivoorkust. Er was een gedeelde eerste plaats voor Clarie Tiemstra / An
s van de Ven en Ad Koenen / Dick Dooren. Bij de beginners kwam het paar Liesbeth Kollewijn / Henk van Haarst als winnaar uit de bus. Dank aan alle deelnemers voor hun bijdrage aan het goede doel.

1 oktober 2016


Matthieu Verhoeven en Peter IJsselmuiden kampioenen van Hengelo
In het Hengelose Denksportcentrum is zaterdag op initiatief van
Bridgestad Hengelo het eerste Open Kampioenschap van Hengelo in zeer goede sfeer gespeeld. Het gehanteerde systeem (vertraagd Zwitsers) zorgde er voor dat voortdurend werd gestreden om de volgende ronde een tafel hoger te komen. De kampioenskandidaten moesten strijden om uiteindelijk tafel 1 te bereiken. De leiding was in de deskundige handen van Helena Krijgsman die voor een soepel verloop zorgde. Uiteindelijk mochten Matthieu Verhoeven en Peter IJsselmuiden zich tot volgend najaar kampioen van Hengelo noemen. De tweede prijs was voor het paar Henk Hemmers en Henk van Ekelenburg terwijl de derde prijs naar het paar Lucia Grosmann en Wouter Floris ging.

20 juni 2016


Het samenwerkingsverband van de Hengelose bridgeverenigingen heet voortaan Bridgestad Hengelo. Dit wordt ondersteund door de bridgeclubs De Derde Hand, De Nieuwe Lichting, Hengelose Bridge Club, Het Twentse Ros, Open Kaart en Teletroef alsmede door de Stichting Kroegentocht Hengelo, het Denksportcentrum en de Lions Club Hengelo. Reeds ontwikkelde activiteiten van dit samenwerkingsverband zijn de startersclub DNL, het Familie- en Vriendentoernooi, Het Open Kampioenschap van Hengelo, twee goede doelendrives per jaar en bridgelessen voor beginners en gevorderden. Voor de toekomst zijn er plannen voor minibridgelessen op basisscholen, een Lady's Day, een middaginstuif etc.

14 mei 2016

De samenwerkende Hengelose bridgeverenigingen organiseerden het jaarlijkse Familie- en Vriendentoernooi Minibridge in het Denksportcentrum op 14 mei 2016. Hierbij speelden ervaren bridgers samen met niet-bridgers. Het was vooral een gezellige kennismaking met bridge en het enthousiasme onder de 24 deelnemers was groot. Verschillende deelnemers gaven zich  op voor de bridgelessen in september.

27 december 2015

De Hengelose bridgeverenigingen hebben in samenwerking met het Denksportcentrum weer een Familie- en Vriendendrive (v/h Ouder-Kindtoernooi) georganiseerd. Dedeelnemers waren wederom enthousiast en de sfeer was goed. De winnaars in de noord-zuid lijn waren Sasha en Frans Peerdeman en in de oost-west lijn waren er liefst 3 winnaars ex aequo: De heer en mevrouw De Boer, Claudia Nijmeijer met Bert Busschers en Ria Kunkelder met Stan Doornink. Er waren 5 deelnemers tussen de 15 en 21 jaar. Het volgende toernooi is op 14-5-2016.

31 oktober 2015

Het Twentse Ros vierde haar 65-jarig bestaan op grootse wijze met een spectaculaire bridgedrive voor iedereen die maar mee wilde doen. De volledige opbrengst (door de vereniging aangevuld tot € 1000,00) ging naar de Vlinderkinderen, dat wil zeggen naar het onderzoek naar de huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Wilt u hier meer over weten, klik dan hier. De prijzentafel was rijk gevuld en daarnaast werden er ook nog prachtige objecten verloot. Het bridgen werd afgewisseld met  informatieve praatjes door bridgegoeroe Rob Stravers en na afloop was er live muziek. Op zondag 1-11 was er nog een drive voor alleen clubleden. Ook hierbij waren er artistieke intermezzo's en een diner na afloop.

17 oktober 2015

Het Nederlands Kampioenschap Mahjong voor recreanten, georganiseerd door de Mahjong vereniging Rode Draak Twente in samenwerking met de Nederlandse Mahjong Bond, is gewonnen door de 12-jarige Luuk van Balkum uit Haarlem. Er waren 28 deelnemers aan het kampioenschap in het Denksportcentrum. In de competieklasse speelden nog eens 56 ervaren spelers tegen elkaar.

21 mei 2015

De Hengelose bridgeverenigingen hebben in samenwerking met het Denksportcentrum een nieuwe STARTERSCLUB met de naam 'De Nieuwe Lichting' opgericht. Deze club is speciaal voor beginnende bridgers en is bedoeld als een tussenstap van bridgeles naar clubbridge. Op donderdagavond 3 september is de eerste bijeenkomst en daarna elke donderdagavond.

9 mei 2015

Het was een gezellige bijeenkomst van bridgers samen met niet-bridgers. Soms ouder-kind combinaties, ook grootouder-kleinkind en oudere zus-jongere zus, alles was mogelijk. De deelnemers vonden het leuk en er komt zeker een vervolg. De winnaars waren Ans Krommendijk met Ayleen en Mevrouw Nieuwland-Besselink die met Chaniya speelde.

11 april 2015

Op 10 april is weer de Lions Drive gespeeld, dit keer ten bate van de Stichting Vrienden van het Leonardus Hospice. Winnaar was het paar Ans van de Ven en Wim Tielen.

1 maart 2014

Het Denksportcentrum heeft vanaf nu de beschikking over een dupliceermachine voor de bridgers. Hiermee kunnen door de computer gegenereerde spellen worden gesorteerd. De koffers met spellen kunnen door alle belanghebbenden, ook buiten Hengelo, worden besteld. De vergoeding hiervoor en de procedure vind u hier.


19 februari 2014

Het bestuur heeft met de Gemeente Hengelo een akkoord bereikt over het voortbestaan van het Denksportcentrum. Er is een huurcontract voor 5 jaar getekend met de optie voor nog eens 5 jaar. Lees hier het persbericht van de Gemeente.

27 december 2013

Hopelijk heeft u fijne Kerstdagen gehad. Theo Egbers, lid van het Twentse Ros, zet zich al jaren in voor gehandicapten in Gambia. Hij doet een beroep op u om restanten van kaarsen die u na de feestdagen over heeft, te deponeren in een doos die in de grote zaal van het Denksportcentrum staat. Van deze restanten worden in een gehandicaptenwerkplaats in Gambia weer nieuwe kaarsen gemaakt. Daarmee o.a. kunnen deze mensen zelf in hun levensonderhoud voorzien. Voor dit project zijn oude brillen ook meer dan welkom. Kijk voor meer informatie op de website van de stichting Fajikunda.

12 oktober 2013

De Rode Draak Twente organiseerde op 12 oktober het Rode Draak Twente Toernooi voor 80 deelnemers. Bij de wedstrijdspelers ging Ingrid Broeder met de eerste prijs naar huis en bij de recreanten was dat Erik Rietman. Het verslag en de verdere uitslagen zijn te vinden op de site van De Rode Draak.

8 oktober 2013

Het Denksportcentrum beschikt nu over een AED, een apparaat waarmee een patiėnt met een hartstilstand gereanimeerd kan worden. Er zijn ook een flink aantal mensen opgeleid en getraind om het toestel te bedienen zodat bij een calamiteit snel en deskundig kan worden opgetreden. Het apparaat hangt aan de muur  links van de bar en een lijst met namen van hulpverleners hangt er naast. Laten we hopen dat we hem nooit nodig zullen hebben.
De AED is aangeschaft met ondersteuning van het RABO fonds, waarvoor hartelijk dank.


5 oktober 2013

Teletroef vierde met haar leden en oud-leden het 25-jarig bestaan met een feestelijke bridgedrive, die werd gewonnen door Hendrika Vastenholt en Thieu Raeven. Hoogtepunt van de dag was de benoeming van Willy Sueters tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Schelberg. Het bestuur van het Denksportcentrum feliciteert Willy van harte met deze welverdiende onderscheiding!

25 september 2013

In de vervolgbespreking met wethouder Lievers is afgesproken dat de stichting het gebouw mag kopen, inclusief het leegstaande deel en de omliggende grond (ca. 1800 m²). De getaxeerde waarde hiervan is € 290.000 maar de wethouder beseft dat dit voor ons te duur zal zijn. Het bestuur gaat onderzoeken welke prijs betaald kan worden en de wethouder heeft ondersteuning toegezegd bij het zoeken naar meer gebruikers. We hebben de toezegging gekregen dat we hoe dan ook het seizoen (tot 1-9-2014) kunnen afmaken in ons gebouw. Dit is schriftelijk bevestigd.
Dezelfde avond heeft de Commissie Sociaal van de gemeenteraad vergaderd over dit onderwerp. Het denksportcentrum mocht daar "inspreken" en van die kans is gebruik gemaakt door:
- Paul Hoogendoorn, onze voorzitter sprak namens de stichting
- Wim Hendriks, inmiddels ex-voorzitter van Het Twentse Ros, namens onze bridgeverenigingen
- Gijs van der Scheer, directeur bondsbureau van de Nederlandse Bridge Bond. Gijs heeft vooral de sociale functie van het Denksportcentrum benadrukt.
Alle raadsfracties waren unaniem van mening dat de Gemeente ons pand niet aan de hoogste bieder, maar voor een redelijke prijs aan de denksporters moet proberen te verkopen. De komende weken wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn en op 29 oktober praten we verder met de wethouder. Een audioverslag van de commissievergadering kan beluisterd worden via de website van de gemeente Hengelo. Helaas is het geluid van niet van goede kwaliteit.

17 september 2013

De Nederlandse BridgeBond zal op 2 november starten met een cursus Bridgedocent in ons Denksportcentrum. Er zijn tot nu toe 11 cursisten die het docentenkorps in deze regio gaan versterken en dat is goed nieuws voor de groei van de bridgesport. De cursus zal verzorgd worden door Sietze van der Honing. 

28 augustus 2013


In een bespreking met wethouder Lievers heeft het bestuur de uitdrukkelijke wens uitgesproken in de huidige accommodatie gehuisvest te willen blijven. De gemeente wil echter haar plannen ongewijzigd doorzetten en zal er alles aan doen om een vervangend gezamenlijk onderkomen voor de denksport te vinden dat aan de gestelde eisen voldoet. Er blijkt een aspirant koper te zijn voor ons gebouw maar het zal nu ook aan de stichting te koop worden aangeboden. We ontvangen binnenkort bericht over de vraagprijs. Het is volgens de wethouder waarschijnlijk wel mogelijk om in ieder geval het seizoen tot aan de zomer van 2014 af te maken in dit gebouw. Over 4 weken wordt er verder gesproken.


23 juli 2013

In de bijeenkomst met de verenigingsbesturen is het besluit van de Gemeente om de huur van het Denksportcentrum op te zeggen unaniem betreurd. Alle verenigingen en bridgescholen waren vertegenwoordigd, ondanks de vakantieperiode. De verenigingen waren ook ontstemd over de opzegging midden in het competitieseizoen. Informatie over speellocaties moet nu naar de diverse bonden en dat zal straks tot grote problemen leiden. Ook het districtsbestuur van de Nederlandse Bridge Bond was aanwezig en sprak haar bezorgdheid over deze ontwikkeling uit. Alle aanwezigen wensen zich in te zetten voor het behoud van het Denksportcentrum en verzoeken het Stichtingsbestuur namens alle gebruikers hierover met de Gemeente te spreken.


14 juli 2013

In het radiointerview op Radio Hengelo heeft Paul Hoogendoorn zijn verbijstering uitgesproken over de bezuinigingsplannen en toelichting op de situatie gegeven. Wethouder Lievers wilde niet reageren. Er was wel een uitgebreide reactie van Mevrouw Muller namens de CDA fractie. Zij had ook haar twijfels over de bezuinigingseffecten van deze maatregel. Ze dacht dat de Gemeente misschien de bezetting in de gemeentelijke wijkcentra wil verbeteren door de denksporters daar naar toe te dirigeren.
Het bestuur heeft echter niet veel vertrouwen in een nieuwe huurdersrelatie met deze Gemeente. Deze bezuiniging levert niets op en voor je het weet moet een volgend wijkcentrum sluiten en kunnen we weer verkassen.
De CDA-fractie gaat vragen stellen aan het College.
 


12 juli 2013

Het bestuur heeft wethouder Lievers gevraagd om een prijsindicatie voor het pand van het Denksportcentrum in de veronderstelling dat wij als huurders het eerst in de gelegenheid gesteld zullen worden om te kopen. Hij heeft geantwoord dat wij uiteraard als gebruiker betrokken zullen worden bij de verkoop. Hij zal ons een prijsindicatie sturen maar betwijfelt of dat voor de zomervakantie nog gaat lukken.

12 juli 2013


Vandaag is een bericht gestuurd naar alle gemeenteraadsfracties met het verzoek zich op deze rampzalige maatregel te beraden. Lees meer in het bulletin dat we hebben meegestuurd. 

11 juli 2013

Voorzitter Paul Hoogendoorn heeft een interview gegeven aan radio en TV Hengelo. Dit wordt op radio Hengelo in het programma Nieuwsvizier uitgezonden op zondag 14-7 tussen 12:00 en 13:00 uur. Op TV Hengelo (Ziggo kanaal 41) komt het zondag in het TV journaal vanaf 18:00 uur. Dat wordt elk heel uur herhaald. Maandagmiddag staat het filmpje op YouTube (radio Hengelo TV). 

9 juli 2013

De Gemeente Hengelo heeft te kennen gegeven dat we het pand waarin het Denksportcentrum gevestigd is binnen een half jaar moeten verlaten. Het bestuur is verbijsterd en beraadt zich op een reactie. Wij houden u via deze website op de hoogte van de ontwikkelingen! Voorlopig gaan alle activiteiten gewoon door.

9 april 2013

Liesbeth Kollewijn is toegetreden tot het bestuur van het Denksportcentrum. Zij neemt de functie van secretaris op zich en vervangt hiermee Ben Zuidinga, die nog een tijdje als gewoon bestuurslid aanblijft om Liesbeth in te werken. Wij heten Liesbeth, die lid is van Bridgeclub Het Twentse Ros, van harte welkom. 

5 april 2013

Op vrijdag 5 april werd in het denksportcentrum het de jaarlijkse bridgedrive van de Lions Club Hengelo gespeeld. De wisseltrofee werd dit jaar veroverd door Elly Giel en Ine Hollink met een score van 62,5% in de A-lijn.

20 januari 2013


Op zondag 20 januari 2013 speelde Mahjonggenootschap "De Rode Draak Twente" haar nieuwjaarstoernooi in het Denksportcentrum. Voor meer informatie: www.rodedraaktwente.nl

20 januari 2013

Op zondag 20 januari 2013 werd de Midwinterdrive gespeeld worden in het Denksportcentrum. Winnaars in de A-lijn waren Trees en Hans Berkien terwijl in de B-lijn de dames Verweij en Kampkuiper met eer gingen strijken. De gezellige middag werd afgesloten met een prima verzorgd stamppotbuffet, met dank aan het team van Het Twentse Ros.

6 juli 2012

Wegens gebrek aan belangstelling stopt het Twentse Ros met de zomerdrives op de donderdagavond. Op dinsdagavond bent u nog van harte welkom alsmede op de woensdagavond bij Teletroef.


21 april 2012

De damjeugdkampioenschappen van Overijssel in de categorieėn pupillen, adspiranten en junioren zijn zaterdag 21 april gespeeld in het denksportcentrum. 


21 april 2012


De Bridge Kroegentocht Hengelo kende dit jaar voor het eerst geen stralend mooi weer, maar voor de rest was het weer vanouds gezellig en druk. De organisatie liep als een trein en er deden zo'n 300 paren mee. Winnaars waren de heren Steenbakkers en Ran met maar liefst 71.11% en bij de cursisten gingen de dames Ooms en Olde Dubbelink met de eerste prijs aan de haal.


13 april 2012


Op vrijdag de 13e werd in het denksportcentrum het Adelbert Jonker Bridge Toernooi alweer voor de 25e keer georganiseerd door de Lions Club Hengelo. De wisseltrofee ging dit jaar naar de heren Hendriks en Zilversmit die de hoogste score in de A-lijn lieten noteren.

15 januari 2012


De Midwinter Stamppotdrive van Bridgeclub Het Twentse Ros op zondagmiddag 15-1-2012 was een groot succes. Het was heel gezellig en er werd gestreden in de wedstrijdklasse (2 lijnen) en in een beginnerslijn. Na afloop kon iedereen smullen van de goed verzorgde stamppotten met diverse soorten vlees. Zelfs voor de v
egetariers was er een passend alternatief. De uitslag is te zien achter deze link


29 oktober 2011


De Nederlandse bridgers hebben voor de tweede keer de wereldtitel behaald. In Veldhoven werd het team van de VS, achttienvoudig titelhouder, met 45 imp's verschil (300-255) verslagen.  Simon de Wijs, Ricco van Prooijen, Sjoert Brink, Bas Drijver, Bauke Muller en Louk Verhees werden achter Italiė tweede in de voorronde, waarna IJsland en Italiė op weg naar de finale werden verslagen. In de slopende driedaagde sessie namen de Amerikanen op de twee zittingen van de openingsdag de leiding. Oranje sloeg op dag twee hard terug door zowel de ochtend- als de avondsessie te winnen en kwam op de slotdag niet meer echt in de problemen. Het Nederlandese damesteam was ook al in de prijzen gevallen op dit wereldkampioenschap, door beslag te leggen op de derde plaats.
(bron: NOS Teletekst)


september 2011

Op 5 september is Bridgeclub Het Twentse Ros op de maandagavond gestart met een beginnersclub voor cursusverlaters die ervaring willen opdoen. De deelnemers zijn enthousiast over de combinatie spelen en bijleren, onder de deskundige begeleidng van Irene Nijhuis en Jo Simons. Er zijn nu al ± 20 paren actief. In januari kunnen nieuwe beginners instromen.3 september 2011

Op zaterdag 3 september heeft de schaakvereniging HSC-Stork haar 100-jarig bestaan gevierd met een toernooi en een receptie bij Van der Valk. Er waren vertegenwoordigers van de regionale en landelijke schaakbond die het woord voerden evenals wethouder Erik Lievers en de voorzitter van partnervereniging Rochade uit Emsdetten. Hiermee hebben we al de tweede 100-jarige binnen de muren van het Denksportcentrum! Toch is HSC-Stork samen met jeugdschaakvereniging Minerva bijzonder actief en succesvol op het gebied van jeugdschaken. Daar kan dus nog gemakkelijk 100 jaar bij. Van harte proficiat!1 september 2011

Op 1 september zijn de bridge zomerdrives afgesloten met de feestelijke slotdrives. Het reguliere seizoen is nu voor alle dammers, schakers en bridgers weer begonnen. Ook de bridgelessen beginnen binnenkort weer, u kunt zich nog opgeven.16 april 2011

In de Hengelose binnenstad is voor achtste keer de Bridge Kroegentocht Hengelo gespeeld en ook al weer voor de achtste keer bij mooi weer. De stemming zat er goed in zodat iedereen na afloop ongeacht het resultaat tevreden naar huis ging.


1 april 2011

Het Adelbert Jonker Toernooi, georganiseerd door de Hengelose Lion's Club is vandaag in ons Denksportcentrum gespeeld. Onder de deskundige leiding van Riet Kuipers en Saskia Stokkers verliep alles op rolletjes en was er ook ruim baan voor voor cursisten en beginnende bridgers. De wisselbeker in de A-lijn is dit jaar gewonnen door Ank en Janek Staal, de gehele opbrengst van het toernooi gaat naar het goede doel.


21 februari 2011

In zaal 1 en 2 is door Teensma Industriėle Geluidsbeheersing in Hengelo akoestische isolatie aangebracht tegen het plafond. Het doel om de hinderlijke nagalm van ca. 2 seconden te reduceren tot 0,8 seconden is hiermee aantoonbaar bereikt. Voorheen was er sprake van geluidsoverlast, vooral voor gebruikers van gehoorapparaten. Met deze investering is dit opgelost en is het gebouw nog beter geschikt voor onze geliefde denksport.


16 januari 2011

De eerste zondagmiddaginstuif voor bridgers was een groot succes. Er waren 28 deelnemende paren die onderverdeeld werden in een A- en een B-lijn. De deelnemers werden ontvangen met koffie en krentenwegge en tijdens het bridgen gingen schalen met koude en warme hapjes rond. Het was hele gezellige en ontspannen zondagmiddagsfeer, zowel voor en tijdens het spelen als na afloop aan de bar en de stamtafel.

9 november 2010

Vanaf vandaag beschikt het Denksportcentrum over draadloos internet. Hiermee kunnen o.a. wedstrijdleiders de uitslagen en standen op het web publiceren nog voordat de spelers goed en wel thuis zijn. Bridgedocenten kunnen bij hun presentaties ook informatie van internet gebruiken en bij vergaderingen van commissies en besturen is internet eventueel snel te raadplegen.

6 november 2010

Damvereniging Twente's Eerste heeft uit handen van burgemeester Frank Kerckhaert de gemeentelijke erepenning in zilver ontvangen ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. De club vervulde vooral in de eerste helft van de twintigste eeuw een belangrijke sociale rol in Hengelo en omstreken. Wij zouden daar aan toe willen voegen: Denksport speelt nog steeds een belangrijke rol bij het ontstaan en in stand houden van sociale netwerken, met name voor ouderen. Wij feliciteren Twente's Eerste met deze onderscheiding!


6 november 2010

Jos Stokkel van damvereniging Twente's Eerste uit Hengelo verbreekt het
 wereldrecord simultaandammen
In het ROC van Twente versloeg hij 174 van de 251 tegenstanders en eindigde in 62 wedstrijden in remise. Daarmee behaalde hij een score van 81.67% waarmee het wereldrecord een feit was. Het hele evenement duurde 18 uur en was een uitputtingsslag voor de uitdager en de dapper volhoudende tegenstanders. Het is dit jaar het tweede wereldrecord van een lid van onze Hengelose damclub, eerder dit jaar verbrak Ben Provoost in hetzelfde ROC het wereldrecord kloksimultaandammen. Jos, proficiat!

2 november 2010

Bridgeclub Het Twentse Ros vierde haar 60-jarig bestaan in het Denksportcentrum. Wij feliciteren de vereniging met deze mijlpaal en hopen dat de vereniging nog vele jaren groeit en bloeit.

6 oktober 2010

Op woensdagmiddagen verzorgt damvereniging Twente's Eerste damclinics voor de basisschool jeugd in Hengelo. De jongens en meisjes leren spelenderwijs weg in het damspel door partijen te spelen en onderricht te ontvangen van jeugdleider Geert Engels en andere trainers die lid zijn van de damclub.
Het spelen van partijen in competitieverband, wordt afgewisseld met korte lessen waarbij cursusmateriaal van de Koninklijke Nederlandse Dambond wordt gevolgd. De deelnemers leren spelenderwijs en volgens grappige oefeningen de juiste spelregels te hanteren, combinaties (slagzetten) uit te voeren, slim vooruit te denken en uiteindelijk volgens een duidelijk plan (stategie) te dammen.
De clinics vinden plaats elke woensdagmiddag plaats, van 14.00 - 15.30 uur, behalve in de schoolvakanties.

28 augustus 2010


Vandaag is het Denksportcentrum officieel geopend door wethouder Erik Lievers. Er waren ca. 80 genodigden aanwezig waaronder vertegenwoordigers van overkoepelende denksportorganisaties, bestuurders van denksportverenigingen, gemeenteraadsleden en menige denksporter. Het bestuur heeft vele felicitaties, cadeau's en complimenten in ontvangst mogen nemen. Er werden toespraken gehouden door de wethouder en door de voorzitter van onze stichting, Paul Hoogendoorn. Paul heeft bij deze gelegenheid Joke Kruger bedankt met een mooie bos bloemen. Joke werkt al bijna 20 jaar als toegewijd vrijwilligster in het oude en nieuwe Denksportcentrum. Een speciaal woord van dank was er ook voor Monique Nijkamp, die veel werk verzet heeft ten behoeve van de totstandkoming van het Denksportcentrum. Zij kon helaas niet aanwezig zijn.
Verder is het woord gevoerd door Ine Hollink namens bridgeclub Het Twentse Ros, Frans Peerdeman namens
bridgeclub Teletroef en Bob Wildeboer namens het district Twente van de Nederlandse Bridge Bond. Het bestuur kreeg van de heer Wildeboer de bridge promotiebeker 2010 overhandigd.
Hier kunt u enkele foto's bekijken van deze gezellige middag.